Ved ankomst og afrejse:

Parkering

Der er en garage som det er muligt at parkere i - nøglen hænger på knagen i entreen (der står garage på). Der skal anvendes to nøgler (en forskellig til hver side af garageporten) - man må prøve sig frem. Når garageporten er åbnet kan den godt være lidt hård at hive op og den larmer ret meget.
Det kræver dog en lille bil at holde i garagen - alternativt kan man holde ude foran garagen eller på bakken.

Strøm

Relæet findes i entreen (lige til højre når man kommer ind af hoveddøren) og her kan du slukke og tænde for strømmen i huset. Der er ikke så meget strøm, kun 6kw, så hav derfor ikke mange strømforbrugere kørende på én gang. F.eks. kan strømmen gå hvis tre airconditions kører samme tid som opvaskemaskinen.

Vand

Når der skal åbnes og lukkes for vandet, skal man ud på vejen (se billede). Her skal man dreje ventilen. Dernæst skal man have åbnet for gassen til fyret. Dette gøres på den lille altan på 1.sal. Her finder man fyret bag en hvid låge. For at tænde for gassen, skal de 2 gule ventiler sættes lodret - og vandret når gassen skal lukkes igen.
Dernæst skal der tændes på de to kontakter der sidder på fyret (se billede).

Gas

Gassen åbnes og lukkes under køkkenvasken. Under vasken finder man en gul slange, hvorpå der er en gul ventil - denne skal stå lodret for at åbne for gassen - og vandret når den skal lukkes igen.

Opvaskemaskinen

For at åbne for vandet til opvaskemaskinen skal man under køkkenvasken (se billede).
For at tænde for strømmen til opvaskemaskinen, skal der trykkes på en kontakt (se billede).

Køleskab og komfur

Strømmen til køleskab og komfur tændes også på en kontakt (se billede). Vær opmærksom på, ikke at slukke disse kontakter mens i benytter huset.
Gaskomfuret anvendes ved at trykke på knappen der svarer til det valgte blus og samtidig trykke på "gnistknappen" (den er nederst). Når der kommer flammer, slipper man knapperne. Dernæst kan blusset justeres på knappen. Pas på - flammerne kan være lidt svære at justere i tændingsprocessen. Når huset ikke har været anvendt i længere tid, kan det første gang være lidt svært at få gang i blusset.

Emhætte

Starter når den trækkes ud.

Vaskemaskinen

Åben for vandet til vaskemaskinen der er placeret i badeværelset i stueetagen, ved at dreje på ventilen bag vaskemaskinen (se billede).
Strømmen tændes på kontakten der sidder samme sted.

Airconditions

Airconditions tændes med tilhørende fjernbetjening (alle fjernbetjeningerne er ens og kan anvendes på alle airconditions, i tilfælde af, at én f.eks. skulle mangle strøm). Herpå kan man bl.a. justere om man vil have kold (symbol: snefnug) eller varm (symbol: sol) luft, temperatur og om fanen skal stå stille eller rotere.

Skodder

Alle vinduer er udstyret med skodder. Disse kan justeres så der ikke kommer lys ind (virker som mørklægning), men de kan også justeres så der kommer henholdsvis lidt eller meget lys ind. Skodderne kan også åbnes helt og fastmonteret til ydervæggen med holdere. Skodderne skal være lukkede når man forlader huset, da det kan blæse meget og lukkes ved blæsevejr.

Skydedøre

I stueetagen er der fire skydedøre. Der er låsemekanismer på disse.

Dørtelefon

I entreen er monteret en dørtelefon. Med denne kan man åbne havelågen (som vi dog sjældent anvender).

Sengetøj og håndklæder

Dette findes henholdsvis i kurvene på det ene soveværelse (det med de mørke møbler) og på midtergangen på 1. sal.

Andet:

Drikkevand

Der sker ikke noget ved at drikke vand fra hanen. Italienerne gør det normalt ikke - ikke fordi at det er sundhedsskadeligt, men fordi det ikke smager godt. Italienerne henter derfor kildevand fra bjergene eller køber vand på flaske. Vi har altid købt vand på flaske (ca. 2 L pr. flaske), da de ikke koster særlig meget og det er dejligt at kunne opbevare vandet på køl i varmen.

Liggestole

Der står to liggestole i garagen. Hynderne til dem ligger i værelset i stueetagen.

Skrald

Der er mulighed for at komme af med affald nede ved indkørselen til Villa Collina, her ses det gerne at man sorterer ens affald.

Områdes kontor

Der er et kontor til området, som styres af Christina (oprindeligt fra Danmark, men bor nu fast i Syditalien). Her kan man få hjælp og information til ture der er i området. Her er det også muligt at bestille slutrengøring.
Kontoret kan man finde i det første hus ved indkørselen til Villa Collina lige ved siden af tennisbanen.

Slutrengøring

Det er muligt at betale sig fra slutrengøring når man skal hjem. Dette bestilles ved Christina i hendes kontor nede ved tennisbanen - husk at bestille dette i så god tid som muligt. Det koster omkring 60 euro for dette. Der kan dog pålægges yderligere gebyr hvis huset er meget snavset (cirka 15 euro pr. ekstra time der kræves).
Slutrengøring indebærer aftørring af støv, støvsugning, gulvvask og vask af køkken (ikke inde i skabe og skuffer). Derudover rengøring af badeværelser inkl. toiletter, brusekabiner, håndvaske og spejl. Vask af alle vinduer og udluftning medfølger også.

Brande i området

Det kan være meget varmt i området og tit går der lang tid mellem regn, pas derfor særligt på med åben ild samt cigaretskodder. Det er ikke unormalt at man kan se skovbrande i området omkring Villa Collina. Disse er dog som regel små og lokalbefolkningen er efterhånden gode til at håndtere disse.

Stranden

Der findes en god badestrand tæt på området, hvor der findes liggestole og standbar. For at komme ned til området skal man gå ned til indkørselen til Villa Collina og ovre på den anden side af vejen er der en tunnel der går under jernbanen. Følg denne tunnel og drej til højre når den deler sig, gå gennem lågen for at komme ind bag Aquilia. Gå igennem Aquilia og følg stierne ned til stranden. Hvis man ønsker at købe drikkevarer i strandbaren skal man købe et kort med kredit på nede i informationen i Aquilia.

Poolen

Til området hører en fælles pool. Denne består af én stor pool og én børnepool. Den store pool er opdelt i to niveauer og de fleste kan bunde i den lave ende.
Ved poolen ligger også omklædningsfaciliteter m. brusebad og toiletter. Der er også en poolbar hvor man bl.a. kan købe is, chips, frugt, pizza, øl og diverse andre drikkevarer. Ved poolbaren er også et lille område med borde og stole, som kan benyttes som man ønsker. Ved poolen er der også bordfodbold og bordtennis.
Ved poolen er der liggestole og parasoller - i højsæsonen er der rift om disse.
Der står to udendørs brusere ved poolen, hvor man skal skylle sig inden man går i vandet (dette kan man dog også gøre ved de indendørs brusere, hvor vandet er lidt lunere).

Aquilia

Der er mulighed for at bruge baren nede i Club Aquilia samt gå ned til aftenunderholdning (som dog primært foregår på italiensk, men det kan være meget underholdende alligevel). For at komme ned til området skal man gå ned til indkørselen til Villa Collina og derefter gå ned i tunnelen der går under jernbanen. Når tunnelen deler sig skal man følge den til højre og gå ind af jernlågen. Det kan godt ligne at man går ind på privat område, men det gør man ikke. Et par meter fra jernlågen ligger deres scene hvor der er aftenshows (hver aften).  I området er der en bar, hvor man kan købe øl og anden drikkelse, vær opmærksom på at man skal købe et kort i informationen med kredit på for at kunne købe i baren.

Bankautomat

Den nærmeste bankautomat (Banco Nuova Spa) kan man finde nede i Badolato Marina, den ligger på venstre side når man kommer fra Villa Collina.

Tennisbanen

Der findes en tennisbane som hører til området, der hænger en nøgle til banen inde i entreen (der står tennis på). Man kan booke tid nede på siden af toiletbygningen på tennisbanen, her kan lyset på banen også tændes på den stikkontakt der sidder på bygningen. Man booker en tid med de magneter der hænger i entreen, hvor der står 93 på (hvis de ikke hænger i entreen, kan det være de sidder nede på tavlen ved tennisbanen). For at booke, sætter man begge magneter på det tidspunkt man gerne vil spille. Hvis man bliver mere en 10 minutter forsinket til den bookede tid, har andre ret til at tage banen.

Siesta/åbningstider

I Italien bliver der meget varmt, derfor skal man være opmærksom på at de fleste butikker samt seværdigheder holder lukket mellem 12-15. Supermarkedet Le Vele holder dog ikke siesta. Når man er ude at spise om aftenen skal man forvente at de fleste resturanter tidligst åbner klokken 19.30 og det er meget normalt at de lokale først spiser ved 20-22 tiden.

Solcreme/Myg

Vær opmærksom på at have en god solcreme med, da UV indekset er relativt højt og man kan nemt blive solbrændt. Man kan købe solcreme i supermarkederne.
Der kan være mange myg i området, de er små og man kan forvente at få en del myggestik. Det kan være en fordel at have en myggecreme med hjemme fra Danmark, da de italienske produkter kun har italienske beskrivelser (det kan være en udfordring at finde ud af hvad der er til henholdsvis før og efter myggestik - men illustrationer og engelsk lignende ord kan indimellem antyde det).

Nødkontakt numre

Ambulance 118     Politi 112      Brandvæsenet 115

Der er opsat en hjertestarter i et skab ved swimmingpoolen.

I kan finde informationer/kontaktoplysninger til skadestuer mm. her uheld_dk_it