Attraktioner

Generelt for alle udflugter anbefales det, at gøre det om formiddagen eller eftermiddag/aften (fraset dag- /heldagsture). Dette skyldes at der er meget varmt fra 12-15 og det er ikke behageligt at gå for meget ude i solen i denne periode.

Sicilien

Badolato ligger relativt tæt på Sicilien som bestemt er et besøg værd. Det kræver en køretur på omkring 140 km og en kort tur med færge før man er på øen. Her kan man tage på en dagstur eller vælge at overnatte på Sicilien for at få mest ud af turen. Sicilien byder på mange oplevelser og især vulkanen Etna er et besøg værd.

Etna (vulkan på Sicilien)

Etna er helt sikkert værd at besøge men man skal beregne det meste af en dag til denne tur. Vil man derudover gerne opleve andre områder af Sicilien, vil det være fordelagtigt at overnatte på øen. En gang kørte vi fra Villa Collina ved 9 tiden om morgenen, hvor vi kørte mod færgen ved Villa San Giovanni (en tur på cirka 140 km). Herfra sejler færgen til Sicilien cirka hvert 40. minut.
Ved billetkontoret kan der stå nogle mænd udenfor, der er meget ihærdige og virker meget hjælpsomme - de vil gerne have omtrent 10 euro for hjælpen. Det er ikke svært at bestille billetterne selv og man må bare anfægte dem, hvis man ikke ønsker at betale de 10 euro oveni billetten. Man kan i stedet parkere på parkeringspladserne i området og gå direkte op på billetkontoret og købe billetten inden man kører om bord på færgen. En dagsbillet koster 37 euro tur/retur pr. bil.
Den direkte køretur til Etna tager ca. 4 timer fra Villa Collina plus/minus færgetid og eventuel ventetid på færge. Køreturen er flot og byder både på bjergkørsel og skøn natur. Man kan køre til Etna af flere retninger. Ved Etna syd (Etna sud), kan man gå i det krater der var i udbrud i 2001 og man kan tage en gondol længere op på toppen af vulkanen.
Man skal være opmærksom på at der er i sommerperioden er cirka 19 grader på samlingspunktet (hvor der er 36 grader i bunden) - så husk varmere tøj og vandresko hvis man vil gå rundt på kraterne. Det er muligt at få mad og drikke ved samlingsstedet.

Tur til Pizzo

Man kan tage på tur til byen Pizzo, der ligger vest for Badolato. Pizzo er en lidt større by der byder på god is, turistattraktioner og små butikker. Fra Villa Collina er en køretur på cirka 1,5 time og her kan det anbefales at man tager over bjergene og holder ind ved et naturområde på vejen. Naturområdet finder man på vejen SP145 (koordinater 38.750395, 16.385447) her kan man gå en tur i det lidt mildere klima samt se en udendørs kirke og en lille bjergsø. Når man kommer til Pizzo kan man se kirken i grotten (Church of Piedigrotta/Chiesetta di Piedigrotta), som er en af de største turistattraktioner i området. Entreen til kirken er 3 euro pr. voksen og 1,5 euro pr. barn.
En anden ting man kan opleve når man er i området, er at gå en tur inde i byen pizzo hvor man finder små butikker nede af gaden Corso Giuseppe Garibaldi samt et område fyldt med isbutikker der er kendt for deres lækre italienske isbomber. Her kan den sidste på venstre side af pladsen anbefales (Bar Gelateria Artigianale Ercole). Ved isområdet kan man finde fortet Castello Murat, som også er et besøg værd (entre 2,5 euro pr. voksen).
På turen hjem kan det anbefales at tage hovedvejen.

Badolato borgo

Badolato borgo, også kendt som Badolato´s gamle bjergby, blev grundlagt i år 1081. Bjergbyen er rig på historie og man bør helt sikkert tage op og se byen når man er hernede. Det siges at bjergbyen var et populært sted for de første korstog og tempelherrerne skulle angiveligt have skjult den hellige gral et sted i bjergbyen. Byen har 12 kirker og der går rygter om, at bjergbyens rene kildevand skyldes at der løber en hellig kilde under den. På turen op af bjerget ser man derfor også flere steder, at de lokale henter "helligt vand" ved kilder rundt omkring på bjergsiderne.
Turen til Badolato borgo tager cirka 10-15 minutter i bil. Selve turen er smuk i sig selv og der er en fantastisk udsigt fra toppen af bjerget. I bjergbyen er der et par lokale butikker.

Italiensk kirkegård

I Badolato ligger en lille italiensk kirkegård, der helt sikkert også er et besøg værd. De italienske kirkegårde er meget anderledes end de danske og er meget mere personlige end vi er vant til. Ved hver grav er der billeder af den afdøde og gerne også lidt personlige ting der fortæller om afdødes liv. Italienerne besøger ofte gravene og der er friske blomster ved de fleste grave. Det er tydeligt at familien vægtes højt i Italien og i hernede begraves man sammen.
Dem med penge har bygget et lille hus til hele familien. Der er plads til en del afdøde og de er pænt dekoreret.
Resten af gravstederne er bygget op i højden, men er stadig meget personlige.
Det præcise navn og den præcise adresse på kirkegården er ukendt, men den ligger på hovedgaden: Strada Proviniciale 136 (koordinator: 38.573236, 16.525374) og er nem at se udefra.

Sant´ Andrea bjergby

Sant´ Andrea Ionio Marina er en by der ligger nordligt for Badolato. Hertil hører en bjergby der hedder Sant´ Andrea Apostolo dello Ionio, som er fyldt med historie.

Sant andrea

Stilo

I byen Stilo ligger cirka 30 km væk fra Badolato. Stilo er en flot bjergby - en del nyere end Badolato Borgo, med meget flot udsigt og en spændende grottekirke (Cattolica di Stilo).

Jeeptur til vandfald

Der er mulighed for at køre med Jeep til et vandfald i nærheden af Stilo. Det er en meget nervepirrende tur op af et bjerg med meget smalle veje. Man bliver sat af ved en bro og skal dernæst gå en mindre tur til vandfaldet - det er et meget smukt og skønt område. Der kan sagtens bades i vandfaldet, men det er meget koldt.
Turen skal bookes ved Christina ved kontoret.

Sejltur til vulkanøerne

Det er muligt at tage en heldagstur til nogle vulkanøer. Turen går fra Vibo Marina (80 km fra Badolato). Turen skal bookes i meget god tid ved Christina ved kontoret.

Soverato

Soverato er en større by, der ligger omkring 14 km fra Badolato.
Om fredagen (cirka fra kl. 07:00-12:00) er der et større marked i Soverato. Her er det muligt at købe lækre italienske råvarer og diverse brugsting.
Det er desuden en dejlig by om aftenen, hvor der er meget gang i den. Der er mange gode restauranter og muligheder for hyggelige aftenture. Om aftenen er der også tivoli med boder nede ved stranden.
Der er også en god isbutik i Soverato, hvor man kan få rigtig italiensk mælkeis. Den hedder Mister Gelato og ligger ned mod stranden. Det er muligt at købe isbokse med hjem.

Tropea

By 118 km fra Badolato, tæt på Pizzo og Vibo Marina. Tropea er en lille by, med omkring 7000 indbyggere. Byen er kendt for sine smukke strande og er ikke særlig velkendt af turister, hvilket har en vis charme. Der er ikke mange butikker i byen, men dem der er, er meget lokale og byen er fyldt med smuk historie og natur. Prøv desuden nogen af de italienske restauranter i byen, for rigtig italiensk mad (du finder dog ingen menukort på engelsk - byen er meget turistfri og derfor foregår det på engelsk).

Arkæologisk park og museeum

Ved byen Borgia, cirka 30 minutter fra Badolato, ligger et nationalmuseet og arkæologiske park Scolacium (Via Scylletion).
Læs mere her: http://www.madeinsouthitalytoday.com/scoalacium-archaeological-park.php

Nationalparker

Calabrien byder på mange nationalparker. Af de store kan nævnes Parco Nazionale dell´Aspromonte (nede ved byen Reggio di Calabria - omkring 140 km fra Badolato), Parco Nazionale della Sila (den tredje yngste nationalpark i Italien - ligger 180 km fra Badolato) og Parco Nazionale del Pollino (220 km fra Badolato).
Her er en oversigt over parker i Calabrien: http://www.parks.it/regione.calabria/Eindex.php

Fort i vandet

Fortezza Aragonese (Frazione Le Castella, 88841 Isola di Capo Rizzuto KR, Italien) er et fort/slot der ligger i vandet. Helt sikkert også et besøg værd. Cirka 85 km fra Badolato.